5 enkla anledningar till att du inte går ner i vikt.

1. Du Underskattar Hur Mycket Du Äter. Om du inte kan gå ner i vikt äter du för många kalorier. Jag vet att det kanske inte känns som du äter så mycket, men det gör du. Annars skulle du inte ha problem med att gå ner i vikt.

2. Du Överskattar Hur Mycket Du Förbränner. De flesta gör låg intensitets träning, gå ut och gå eller jogga långsamt. En sådan aktivitet förbränner ungefär 6 kalorer/minut. Det utgör ca 1080 kalorier i veckan om du tränar 45 minuter 3 gånger i veckan på låg intensitet (mindre än 65% av din maxpuls).

3. Du svälter Dig Själv. Det här är kanske motsatsen till att äta för mycket. Ja, du måste äta mindre kalorier än du gör av med för att gå ner i vikt, men om du tar bort för mycket kalorier gör det bakslag! Ni Yo-Yo bantare känner till det här mycket väl, ner 10 kg upp 13 kg  . Det händer för att din ämnesomsättning saktar ner så mycket att din kropp inte längre tar upp kalorier för energi på samma sätt. Den tror det är SVÄLT på gång så den håller i för kung och fosterland i varje sista kalori den får tag i. Inte vad vi ville uppnå.

4. Du Tror Du Äter Nyttigt Men Gör Inte Det Egentligen. Lita inte på vad paketen säger. Det kanske står “light” eller “låg fetthalt”, kanske “low carb” eller “fullkorn”, men det är ingen garanti för något. Läs ingredienserna. De flesta produkter kompenseras av socker, tillskott osv

5. Du Tror Att Du Är Speciell. För att förlora fett måste du helt enkelt äta mindre kalorier och/eller förbränna mer kalorier. Även om du tror att du har snabb förbränning och känner inte att du går upp så lätt måste du ändå hålla kalorierna färre än du gör av med.

Du bör aldrig gå under de här värdena:

  • Män: minst 1800 kalorier/dag
  • Kvinnor: Minst 1200 kalorierl/dag


Kommentarer
Postat av: ami

bra tips för viktminskning och alright ^^

2012-04-25 @ 17:06:35
URL: http://silverlady.blogg.se/
Postat av: viktkoll 1on1

Låter vettigt, enkla tips

2012-04-27 @ 19:18:06
URL: http://www.viktkoll.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0