Djurplågeri?

Jag blir så förbannad då jag ser djur som far illa. Kolla in denna katt, hans ägare borde fan stämmas för djurplågeri, man gör inte så att en katt går upp så här mycket i vikt, då är man sjuk i huvudet. Hade det varit en människa hade jag inte brytt mig, för vi människor gör egna val, denna katt kan inte försvara sig mot nått och äter vad han får..

 

MEOW VÄGER 18 KILO, TVINGAS BANTA PÅ KATTHEM

 

För katten Meow är inte "beach 2012" det stora bekymret.

Däremot är 18 kilo på tok för mycket för den tvåårige katthanen som nu måste banta.

När hans ägare inte klarade av att ta hand om honom lämnades han in till ett katthem.

Nu funderar katthemmet på att lägga upp hans viktframgångar på Facebook.

 

 

När Meow, Mjau på svenska, vägdes in på katthemmet i Santa Fe, New Mexico, visade vågen på 18 kilo. Hans 87-årige ägare klarade inte längre av att ta hand om honom, vilket gjorde att katthemmet fick rycka in. Nu är målet att få Meow tillbaka i form.

- Det är en söt katt med ett fint ansikte. Han är bara oerhört fet, säger katthemmets talesperson Ben Swan till Uticaod.com.

Nu kommer jättekatten att gå på en specialdiet och katthemmet funderar på att göra uppdateringar med hans framsteg på sin Facebook-sida.

Det är ännu inte helt utrett hur Meow har lyckats lägga på sig så mycket på bara två år. Vuxna katter väger i regel bara 3-5 kilo.

Nu väntar katthemmet på resultat från de blodprover som har tagits på Meow, för att försäkra sig om att han inte lider av någon sjukdom.

Enligt veterinären Jennifer Steketee är tanken att Meow ska gå ner i vikt i lagom takt genom specialdieten, som redan har resulterat i ett par tappade kilon.

- Han gör allt som en normal katt skulle göra, men han blir lätt andfådd och blir snabbt trött. Nu ska vi se vad vi kan göra för att hjälpa honom, säger Ben Swan till Uticaod.com.

 



 

Källa: Expressen.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0